Привет колеги. Искам да попитам дали някой знае може ли да се сложи спирачна система от 166 2.4( серво,помпа,апарати) на Алфа 155 1.8 8v? И ако не става от какво може да стане серво и спирачна помпа за да работят добре спирачните апарати ( 4 бутални)?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за спирачки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от s_romeo Покажи съобщениеПривет колеги. Искам да попитам дали някой знае може ли да се сложи спирачна система от 166 2.4( серво,помпа,апарати) на Алфа 155 1.8 8v? И ако не става от какво може да стане серво и спирачна помпа за да работят добре спирачните апарати ( 4 бутални)?
Незнам някои да е правил точно това за да даде инфо кое как защо... По-лесно ще е да се огледаш за спирачна система от 2.5тд или в6 (маи са еднакви но това е по спомени)sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
-
Еднакви ( имаш в предвид че ще станат на моята 155 или помежду си). И дали 2.5 TD и V6 спират по добре от другите 155?Alfa Romeo 155 1.7TS 95g EX- ALFA ROMEO 166 2.4 JTD 02 EX- Alfa Romeo 155 1.8 Silvarstone - Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 ( 136 ) - Alfa Romeo Giulietta 1.4 '13 (120)
Comment
-
На 155цата 2,5 бензин и дизел и 2.0 16V са на 284мм дискове.За да стане трансплантацията от 257мм.трябва да се сменят шенкели и кормилни накрайници(май).Със стандартната карантия по спирачната уредба и 205/45/16 опъвам колана като натисна педала само с върха на пръстите.Мисълта ми е,че ако ако всичко по системата е в ред и си с добри гуми 155цата си спира много добре.Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT
Comment
-
Става и замяна с апарати и дискове от 145 QV - но по спомени се сменя почти цялото окачване на 155...
Ако някой иска комплект апарати и дискове на 284мм, пишете ми на лично - аз се отказах от този вариант и сега са ми излишни.
Comment
-
Тя колата си е с апарати от 145 , но какви незнам. Не ме интересува какво трябва да се направи, просто искам да спира качествено. Рециклиран апаратите, после смених сервото( с втора ръка ) и пак не ми харесва как спира.Alfa Romeo 155 1.7TS 95g EX- ALFA ROMEO 166 2.4 JTD 02 EX- Alfa Romeo 155 1.8 Silvarstone - Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 ( 136 ) - Alfa Romeo Giulietta 1.4 '13 (120)
Comment
-
Ми колега, тя 155 е правена да лети... не да спира
Майтапа настрани де, това си е детска болест на модела - не спира, и тва е - всички тука се борим с това
Иначе аз отзад сложих апарати от 145 - там нещата се подобриха значително. Сега ще сменям и предните, но само апарати и накладки - че не ми се занимава с нови накрайници, носачи и т.н.
Comment
-
На мойта и сменях серво но сложиш такова от 146-ца. Раздвижих задните апарати, кантара също беше отремонтиран и накрая нова спирачна течност и започна да спира много добре. Предните дискове бяха стандартните на 257мм. Сервото от 146-цата беше сигурно двойно по-голямо.Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия
Comment
-
155 е с два вида серво според това дали има или няма ABS - версиите с ABS са с точно двойно по-малко серво от колите без ...
Преди съм карал от време на време 155 с ABS (моята няма) - и не съм забелязвал разлика в спирането на двете... Та не знам вече какво, защо и как ...
Comment
-
Реално на 8-клапановата вакуума на празен ход е гаден, или просто имат "теч", вече от годините на вакуум. Също и мембраните на сервотата са 20+ годишни.
Аз винаги при спиране сменям една(или повече) предавка надолу и колата спира, с доста по-малко усилие.Last edited by Furious 155; d.m.y г., 17:52.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеРеално на 8-клапановата вакуума на празен ход е гаден, или просто имат "теч", вече от годините на вакуум. Също и мембраните на сервотата са 20+ годишни.
Аз винаги при спиране сменям една(или повече) предавка надолу и колата спира, с доста по-малко усилие.Alfa Romeo 155 1,8 T.S. 8V, Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 10V
Comment
-
А друго да питам, от GTV 2.0 turbo дали ще стане да прехвърля всичко? Става въпрос за двигател, скоростна кутия, окачване и т.н. Ще се събере ли в коша на колата ? Някой знае ли дали ще стане на 100% ? Според мен ако стане колата ще върви и ще спира качествено.Alfa Romeo 155 1.7TS 95g EX- ALFA ROMEO 166 2.4 JTD 02 EX- Alfa Romeo 155 1.8 Silvarstone - Alfa Romeo 166 2.4 JTD 02 ( 136 ) - Alfa Romeo Giulietta 1.4 '13 (120)
Comment
-
Става , но си е голяма занимавка. Тук в Бургас има една такава черна 155-ца старото купе ,беше 1.8 преди това, но нямам координати на момчето и не зная дали пише във форума изобщо. Колата доколкото знам е правена в сервиз и е отнело доста време , с по 5 болта на джантите е и със джанти от 156 ,тези с многото спици. Това е което знам,ако го откриеш някак собственика , тои може да ти каже повече.Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
sigpic
Comment
Comment